WEBBSHOP

SNABBSKOLA I NATURLIG FÖRSAMLINGSUTVECKLING

ISBN: 386156

30 kr

”Med den här foldern önskar vi att på ett enkelt sätt ge dig en inblick i vad Naturlig försmalingsutveckling är. Om du sedan blir fortsatt intresserad så finns det en uppsjö material och böcker att förkovra sig i men kom ihåg att naturlig församlingsutveckling (NFU) ska framför allt levas.”

SÄTT FÄRG PÅ LIVET MED NATURLIG FÖRSAMLINGSUTVECKLING

ISBN: 9789171958624

248 kr

HANDBOK I NATURLIG FÖRSAMLINGSUTVECKLING

ISBN: 338815

130 kr

Handboken är en praktisk arbetsbok som guidar församlingen genom en långsiktig utvecklingsprocess. Boken innehåller checklistor och mängder med praktiska förslag på vad en församling kan göra för att förbättra sin kvalitet inom de åtta särdragen. En nödvändig bok för präster, pastorer, församlingsledare och alla andra som vill att NFU ska bli något mer än bara prat. Detta är en bok för praktisk handling.

GÅVORNAS 3 FÄRGER – CHRISTIAN A SCHWARZ

ISBN: 9789186578206

150 kr

”Gåvornas 3 färger” handlar om hur du kan upptäcka, utveckla och använda dina gåvor. Boken är en god utgångspunkt för samtal och insikter om hur vi människor kan slå ut i blom, se vad vi har att ge men också hur vi behöver kompletteras av andra människor. Gåvotestet hjälper inte bara till att se vilka gåvor man har utan vaskar också fram ens latenta gåvor. Det vill säga gåvor och förmågor som man längtar efter och kan ana, men ännu inte sett i funktion i sitt liv. Boken är självinstruerande och kan användas individuellt men rekommenderas varmt som ett studiematerial för smågrupper, församlingsledningar osv.

KÄRLEKENS 3 FÄRGER – SCHWARZ CHRISTIAN A

ISBN: 330011

170 kr

Riktad till både enskilda och församlingar beskriver Kärlekens tre färger hur kärleken kan växa på olika sätt i det egna livet och i församlingens. Boken innehåller undervisning om kärlek i Bibelns ljus, men innehåller även praktiska tips, tester och övningar för att växa till i kärlek. Boken bygger på ett intressant tänkande omkring treenigheten. Ett lämpligt samtalsmaterial för församlingsledningar och olika typer av grupper.

VILJA, VÅGA, VÄXA – OM FÖRSAMLINGSUTVECKLING SOM NÖDVÄNDIGHET OCH MÖJLIGHET – BJÖRN GUSMARK

ISBN: 978-91-7315-478-9

179 kr

Björn Gusmark visar på bakgrunden till församlingen i Nya testamentet och skissar församlingens framväxt i Sverige. Han presenterar några olika modeller för församlingsutveckling och gemensamma nämnare hos sammanhang som attraherar människor. Bokens senare del innehåller en handfast vägledning för att arbeta kreativt, processinriktat och långsiktigt med församlingsutveckling. Författaren har hämtat inspiration och tankar från Tyskland, England, Norge och Sverige, men framför allt från egna erfarenheter i Romelanda pastorat, där han är kyrkoherde.

NYA SÄTT ATT VARA KYRKA – BJÖRN GUSMARK

ISBN: 978-91-7315-504-5

79 kr

Nya sätt att vara kyrka tillhandahåller inte en metod, utan handlar om att återupptäcka församlingens ursprungliga DNA som en relationell och missionell gemenskap med Jesus i centrum. Därför är den här bokens syfte inte att vara en idébok med bra tips och spännande nya grepp att välja från. Den vill i stället bidra till att få igång samtal om församlingens identitet och kallelse. Boken ger en grundläggande beskrivning av Nya sätt att vara kyrka, varför det behövs och hur man kan göra om man i en församling vill arbeta med att hitta Nya sätt att vara kyrka.